A volt amerikai elnök köszönetet mondott a Baptista Szeretetszolgálatnak

Főoldal  /  Haiti  /  Jelenlegi Oldal

BillClinton

 

2010. január 12.-én Haiti szigetét az utóbbi kétszáz év legsúlyosabb, a Richter-skála szerint 7-es erősségű fölrengése rázta meg. A bekövetkezett természeti csapásnak százhetven ezer halálos áldozata volt. A Baptista Szeretetszolgálat a tragédiát követő időszakban felépített és átadott egy gyermekközpontot Port-au-Prince városában, ahol a pusztító földrengés ifjú túlélői mellett a következő generációk fiataljai is tanulhatnak: számítástechnikát, angol nyelvet, szabás-varrást, főzést és háztartási ismereteket, valamint asztalosmesterséget. A háromszintes, közel 1500 négyzetméteres épület jelentős magyar támogatással, amerikai, német és írországi egyházi adományból épült fel a magyar segélyszervezet irányítása mellett, helyi munkaerővel, közel 250 millió forintból.

A jelentős amerikai támogatásból megnyíló központot indulását levélben üdvözölte Bill Clinton is, a haiti segélyezési munkálatok nemzetközi koordinátora. A volt amerikai elnök így fogalmazott:

„Ennek a csodálatos új gyermekközpontnak a támogatói lehetővé tették fiatal túlélők százainak, hogy ne maradjanak remény nélkül. Biztonságos és szeretetteljes otthont biztosítanak a gyermekeknek, akik elképzelhetetlen veszteséget szenvedtek. Igazi esélyt teremtenek, hogy fényesebb jövőt építsenek maguknak, közösségüknek és nemzetüknek.

Örülök, hogy lehetőségem van köszönetet mondani a Baptista Világszövetség, a Virginiai Baptista Misszió, a Haiti Baptista Szövetség és a Magyar Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak, nőknek és férfiaknak a látásukért és szívükért, hogy megálmodták ezt a gyermekközpontot. Az Önök erőfeszítései tanúságot tesznek a cselekvő hit erejéről és arról, hogy milyen nagy dolgokat valósíthatunk meg, ha mindannyian egy közös cél érdekében dolgozunk.”